Meteen naar de inhoud

Marjolein

Bewegen is mijn vak, luisteren mijn passie.

Als fysiotherapeut liep ik zelf vast. De betrokkenheid van de geest ontbrak voor mij. Luisteren naar mijn eigen innerlijke stem was nodig om een nieuw pad te durven inslaan. In het eerste jaar op het IHC leerde ik reflecteren op mezelf. De existentiële vragen als  'Wie ben ik (geworden)?' - en - 'Wie kan en wil ik zijn? ' kwamen uitgebreid aan de orde. Vragen die veel veertigers tegenkomen. Zo'n persoonlijk proces aangaan is life-changing. Door aandacht te geven aan je binnenwereld sta je jezelf toe om te veranderen. Ik sta nu zelfbewuster in m'n schoenen en dichter bij mijn innerlijk weten.

Na een fikse bronchitis ben ik begonnen met hardlopen. Na een half jaar liep ik een halve - en na twee jaar een hele marathon. De les: je kunt meer dan je voor mogelijk houdt! Stel een doel en zet de eerste stap. Beweging werd voor mij daarmee middel in plaats van doel. Als logisch vervolg daarop richtte ik me opnieuw weer op het lijf, door middel van deep tissue massages. Daarmee belandde ik deels weer terug in mijn oude vak, echter nu vanuit een veel breder perspectief.

 

Green Cicerone

Sinds 2012 geef ik vorm en inhoud aan Green Cicerone - massage, coaching & training. Een cicerone is een gids, een wegwijzer. De kleur groen drukt de wens tot duurzaamheid daarbij uit. Dat groen eveneens de kleur van het hart, en een rustgevende kleur is, is mooi meegenomen. Dat maakt het plaatje compleet. Opleiding:

  • Fysiotherapie en manuele therapie - 1982-1987/1987 - 1991
  • TCM - acupunctuur en chinese herbs 1994-1999/1999 - 2001
  • Opleiding Coach en Psychosociaal therapeut - IHC - 2007 - 2011
  • Runningtherapie - IALA Herentals - 2014
  • Deep Tissue massage - Vreeling - 2015
  • Touchpro Europe Instituut voor stoelmassage - 2017

Cursussen:

  • Lichaamsgericht Counselen - Dare2beYou (Canada) - 2015
  • Three Models - relating to lower back problems - Avi Bahat (Israel) - 2017