Massage

Veel mensen hebben geen behoefte aan coaching of therapie, maar wel aan een massage. Massage is een manier om via het lichaam te komen tot ontspanning, balans, en herstel.

Deep tissue  

Ik maak ondermeer gebruik van deep-tissue massage. Dat is een diepe, krachtige massage die zich richt op de diepere bindweefsel-lagen. Er wordt bijna geen olie gebruikt. De langzame, diepe technieken met veel aandacht voor de spanning in het verbindende weefsel in spieren, geven je je ruimte en beweeglijkheid terug. Zo vloeit stress en spanning weg en kan er ook mentaal weer ruimte ervaren worden. Dankbare klachten zijn gespannen nek-schouder, muis-arm (cans) en frozen shoulder.

De massage is bedoeld voor iedereen met en zonder chronische spierspanning. Een open en nieuwsgierige houding naar deze massagevorm is het enige dat echt nodig is. In de praktijk gebruik ik deeptissuemassage vooral bij mensen die veel hoofd- en denkwerk verrichten. Daarnaast bij allerhande stress-gerelateerde spier-en gewrichtsklachten, en bij sporters voor een wedstrijd of prestatie.

Mag niet gegeven worden bij auto-immuunziekten die het bindweefsel treffen.

Ontspanningsmassage

Een lichtere massagevorm, die aandacht geeft aan het totale lichaam. Hierbij wordt olie gebruikt. Onderga een ontspanningsmassage eens per maand en voel hoe je vitaliteit toeneemt.

Sportmassage

Een meestal wat stevigere, dynamische massage, gericht op preventie van sportletsels. Maar ook op herstel van blessures en ontspanning van verhoogde spierspanning. Ook hierbij wordt olie gebruikt. En soms gebruik ik aanvullend wat magnesium sportolie of f.i.t. sportbalsem.

Stoelmassage

Een massagevorm die door kleding heen gegeven wordt terwijl je op een speciaal daartoe ontwikkelde massagestoel zit.  Ideaal voor bedrijven. Stoel massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je je fitter gaat voelen en je concentratievermogen verbetert. Ook is de masseur in staat om vroegtijdig overbelasting te signaleren en hierop te anticiperen. Hierdoor voorkomt het dat kleine ongemakken erger worden en helpt het verzuim op het werk tegen te gaan. Stoelmassage kan dan ook opgenomen worden in een Arboplan, wat het voor werkgevers fiscaal aantrekkelijk maakt.Maar ook bij eenmalige bedrijfsevenementen kan stoelmassage een leuke aanvulling zijn. Benieuwd geworden?  Overtuig jezelf en bel me voor een offerte of een proefmassage.

Deze bedrijven gingen je al voor:

Groene Kruis/VGZ, APK-dag defensie, gemeente Roermond, Autismepunt Eindhoven, Arbo Unie Eindhoven, Octrooibureau EP&C  Rijswijk, Luxlight platdakramen Westerhoven, M2support, Human Capital Care Den Bosch en Human Capital Care Eindhoven, GIMD/Reinier van Arkel, Brandweer Hollands Midden, Infoland Veldhoven